Pályázati sikerünk

A mezőgazdaság területén manapság egyre nagyobb verseny tapasztalható. Persze vidéken működnek az őstermelők és az őstermelő közösségek, de a valóban nagyobb mennyiségekre berendezkedett gazdaságok nagy része hatalmas versenyben áll egymással. Nekem közel tíz hektár megműveléséről kell most már gondoskodni, ami, ha minden úgy alakul ahogy tervezem, hamarosan már tizennégy lesz. Mondom sem kell, hogy egy ekkora területet még megbízható munkaerő mellett is csak gépek segítségével lehet felelősségteljesen és sikeresen, hosszú távon is gazdaságosan megművelni. Az elmúlt évben én is minden lehetőséget kihasználtam arra, hogy a mezőgazdasági gép parkunk növekedni tudjon. Volt hozzá saját forrásunk, indultunk pályázaton is, így pedig egy elég szép gép állományt sikerült összeraknom. Egyetlen egy dolog hiányzott már csak, egy altalajlazító gép, amit nem olyan régen szintén újabb pályázati lehetőségként megrendeltem az umwelt csapatától.

Kifejezetten fontos azt gondolom manapság a gép park mellett az is, hogy az ember milyen partnert talál a cége számára a mezőgazdasági gép beszerzés lebonyolításához. A pályázatok nehézségei, a jogszabályi előírások, a határidők, az elszámolás bonyolultsága sokszor eredményez kudarcra ítélt pályázati megvalósítást egy nem megfelelő partner választás esetében. Én iszonyatosan hálás vagyok az egyik partneremnek, aki a figyelmembe ajánlotta az Umwelt kft. csapatát, és így már az utolsó három beszerzés tényleg nagyon gördülékenyen, problémamentesen és olajozottan zajlott le. Most már azt gondolom, hogy egy ideig teljes a gép park, ez a talajlazító volt még a hiányzó láncszem ahhoz, hogy további fejlesztéseket tudjunk végig vinni a területek és a termelés formáját illetően egyaránt.

Mindenkinek csak javasolni tudom, hogy éljen a pályázatok adta lehetőségekkel, mert hihetetlen hatása tud lenni egy-egy megvalósított pályázatnak, akár dupla gyors fejlődést is el tud érni a cég a tervezetthez képest. Ezen túl csak ajánlani tudom azt is, hogy ha mezőgazdasági gép beszerzés során van szüksége segítségre, akkor csakis az Umwelt csapatát keresse fel a biztos siker érdekében.